arrow

events

Konferenca e Katėrt Ndėrkombėtare e Studimeve Europiane

April 1st, 2013

Konferenca e Katėrt Ndėrkombėtare e Studimeve Europiane

Konferenca e Katėrt Ndėrkombėtare e Studimeve Europiane

Universiteti Epoka, në bashkëpunim me universitetet e tjera nga Shqipëria, Britania e Madhe, Turqia, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Italisë, Greqisë, Bosnjes, Serbisë, Maqedonisë, Malit të Zi dhe Azerbajxhanit, organizon Konferencën e Katërt Ndërkombëtare mbi Studimeve Europiane (ICES'13) me temë "Tranzicioni Social, Ekonomik dhe Politik i Ballkanit ", e cila do të mbahet më 8 dhe 9 nëntor 2013 në Tiranë, Shqipëri.

Fusha konferencës

Është e qartë se shumica e vendeve të Ballkanit janë po përjetojnë një periudhë të vështirë tranzicioni sistemi totalitar drejt demokracisë. Ky tranzicion është një proces i gjatë, i cili përfshin tranzicionin në fushat sociale, ekonomike, politike dhe shumë fusha të tjera, të cilat janë të gjitha brenda fushës së Konferencës së Katërt Ndërkombëtare mbi Studimet Europiane (ICES'13). Ndërkohë këto tema, për një kohë relativisht të gjatë kanë qenë subjekt i kërkimeve shkencore dhe kjo konferencë ka për qëllim të promovojë një shkëmbim të përvojave, dijeve, studimeve dhe informacioneve të ndryshme ndërmjet studiuesve, akademikëve, profesionistëve dhe studentëve në të gjitha nënfushat kryesore të ekonomisë, sociologjisë, shkencave politike, marrëdhënieve ndërkombëtare dhe temave të tjera të ngjashme, duke u fokusuar veçanërisht në tranzicion të vendeve të Ballkanit.

Data dhe afate të rëndësishme

Abstraktet duhet të dorëzohen me e-mail jo më vonë se data 30 Korrik 2013, me një tregues të qartë të autorëve, përkatësitë dhe të kontakteve në një faqe të veçantë, e cila mundëson shqyrtimin paraprake të punimeve.

Autorët e kontakteve do të njoftohen vetëm me pranimin e abstrakteve të tyre duke filluar nga data 21 Gusht 2013.

Afati i fundit për dorëzimin e dokumentacionit të plotë do të jetë data 30 Shtator 2013 dhe njoftimi i pranimit të letrës të plotë do t'u dërgohet autorëve duke filluar nga data 21 Tetor 2013.

Për më shumë informacion ju lutem klikoni KËTU

Contact

Media and Public Relations Office

pr@epoka.edu.al

+355 4 22 32 086

Share