arrow

events

Ekspozita “REMEMBER”: Gratė nė Historinė Shqiptare

March 21st, 2016

Ekspozita “REMEMBER”: Gratė nė Historinė Shqiptare

Ekspozita “REMEMBER”: Gratė nė Historinė Shqiptare

Ekspozitë e përgatitur nga Shoqata “Qendra Kulturore Horizontet e Reja” në bashkëpunim me Arkivën Qendrore të Shtetit, ATSH, dhe Bashkinë e Tiranës.
Drejtues historic: Prof. Dr. Valentina Duka
Një rrugëtim pamor në historikun e grave shqiptare nga shpallja e pavarësisë deri në ditët e sotme. Dëshmitë fotografike të pranisë së gruas në çdo etapë të historisë së bashku me rolin, veçantitë dhe vlerat që ajo i ka shtuar shoqërisë dhe kombit shqiptar.
Emocione të papërsëritshme që shpalosen përmes çasteve të fiksuara në shkrepjen e një aparati fotografik. Kujtojmë falenderueshëm gjurmët e jetëve të djeshme që janë burim mësimesh për të nesërmen!
1912 – 1939 Gruaja në periudhën e pas pavarësisë
1939 – 1944 Gruaja në luftë
1944 – 1990 Gruaja në realizmin socialist
1991 – 2000 Periudha post-komuniste
Hyrja Falas.
Jeni të mirëpritur!
 

Contact

Media and Public Relations Office

pr@epoka.edu.al

+355 4 22 32 086

Share