arrow

news

Universiteti Epoka iu bashkua projektit tė pestė tė Programit COST

October 28th, 2015

Universiteti Epoka iu bashkua projektit tė pestė tė Programit COST

Universiteti Epoka iu bashkua projektit tė pestė tė Programit COST

Projekti COST i titulluar “Semantic keyword-based search on structured data sources” (KEYSTONE- IC1302), ka filluar në tetor të vitit 2013 me mbështetjen e 28 vendeve evropiane. Universiteti Epoka, përfaqësuar nga Dr. Elton Domnori, Përgjegjës i Departamentit të Inxhinierisë Kompjuterike, iu bashkua këtij projekti në tetor 2015, si koordinator i vendeve fqinjë pranë COST (COST Near Neighboring Countries).

Qëllimi kryesor i këtij projekti është që të krijohet një rrjet bashkëpunimi i studiuesve në fushat që lidhen me menaxhimin e të dhënave semantike, Semantic Web, tërheqjen e informacionit, inteligjencën artificiale, machine learning dhe me përpunimin e gjuhës natyrore, që koordinon bashkëpunimin mes tyre për të mundësuar veprimtarinë kërkimore dhe transferimin e teknologjisë në fushën e kërkimit me bazë fjalëkyçe mbi burimet e dhënave të strukturuara.
Projekti do të përfundojë në tetor të vitit 2017.
 

Contact

Media and Public Relations Office

pr@epoka.edu.al

+355 4 22 32 086

Share