arrow

news

Studentet e Universitetit Epoka marrin pjese ne Ekspoziten Nderkombetare te Arkitektures ne Venecia, ne “Shkollen Verore Zviceriane”

September 18th, 2014

Studentet e Universitetit Epoka marrin pjese ne Ekspoziten Nderkombetare te Arkitektures ne Venecia, ne “Shkollen Verore Zviceriane”

Studentet e Universitetit Epoka marrin pjese ne Ekspoziten Nderkombetare te Arkitektures ne Venecia, ne “Shkollen Verore Zviceriane”

“Duke gjetur silueten e humbur te qytetit” eshte projekti I cili do te perfaqesohet ne kete aktivitet ne Itali. Projekti konsiston ne kthimin virtual te siluetes te humbur te qytetit te Gjirokastres, e cila u tjetersua gjate regjimit komunist permes transformimit rrenjesor te prishjeve te ndertesave fetare, nepermjet studimit, ri-vizatimit dhe modelimit te objekteve fetare. Tema e projektit eshte aktualisht nje pjese plotesuese e lendes ARCH411 Studio e Konservimit dhe Restaurimit.

Shkolla Verore Zviceriane eshte nje rrjet qe synon te rimendohet infrastruktura aktuale e prodhimit te dijes per afrimin jolinear, kater-dimensional,  dhe botes  jo-deterministe. Atje kane ftuar disa nga universitetet me te mira te arkitektures ne bote per te shkembyer kerkimet dhe vizionet e tyre ne Pavilionin Zvicerian. Ata do te kalojne nje jave atje, dhe ne fund do te lene pas punen qe kane zhvilluar.

Me poshte ju mund te gjeni listen e grupit tone pjesmarres, dhe te universiteteve qe do te bashkepunojne ne kete Pavilion:

Assist. Prof.Dr. Frida PASHAKO, Studentet :  Azbie DERVISHI, Elena HOXHAJ, Eneida BERISHA, Enkela KROSI, Era MERKURI, Haxhire DHIARI, Kristjana DOKA, Mateos SHEHU, Melania KECI, Ridvana MUCAJ, Romina DOKAJ, Selajdin NEZIRI, Silvana DEMIRXHIU.

Universitetet:

Architectural Association School of Architecture – AA (London, UK), Accademia di Architettura di Mendrisio (Mendrisio, Switzerland), American University of Beirut (Beirut, Lebanon), Berlage Institute (Rotterdam, Netherlands), Delft University of Technology (Delft, Netherlands), Dessau Institute of Architecture (Dessau, Germany), Domus Academy (Milan, Italy), Ecole d’Architecture de Versailles (Paris, France), Eindhoven University of Technology (Eindhoven, Netherlands), EPOKA University (Tirana, Albania); ETH Zurich (Zurich, Switzerland), European University Madrid (Madrid, Spain), Future Cities Lab (San Francisco – CA, USA), Harvard University (Cambridge – MA, USA), In Residence (Turin, Italy), Rice University (Huston – TX, USA), Royal College of Art (London, UK), Strelka Institute (Moscow, Russia), Tokyo Institute of Technology (Tokyo, Japan), Tunghai University (Taichung, Taiwan), University of Belgrade (Belgrade, Serbia), University of Caifornia, San Diego (La Jolla – CA, USA), University of Thessaly (Volos, Greece).

Contact

Media and Public Relations Office

pr@epoka.edu.al

+355 4 22 32 086

Share