arrow

news

CoRDA pėr dizjanin e brendshėm tė kullės TID

July 1st, 2014

CoRDA pėr dizjanin e brendshėm tė kullės TID

CoRDA pėr dizjanin e brendshėm tė kullės TID

Qendra Kërkimore dhe e Projektimit në Arkitekturë - CoRDA në Universitetin Epoka është përzgjedhur si studioja lokale e arkitekturës partnere në implementimin e mobilimit e brendshëm të kullës TID.

Kulla TID është pjesë e master planit ambicioz për qytetin, i cili konvergon me rreth dhjetë kulla ikonografike që do të ndërtohen rreth saj. Kulla TID projektuar nga 51N4E, është praktikisht e përbërë nga një vëllim duke filluar si një elipsi dhe përfundon në formën e një drejtkëndëshi. Tranzicioni delikate në mes të këtyre dy forma themelore e bën këtë kullë të tillë që plotësisht kap dritën mesdhetare të Tiranës, dhe krijon gjithnjë e në ndryshim hijet.

Programi kryesor i kullës përbëhet nga dhoma hoteli, restorante, dhoma seminaresh dhe një sallë konferencash. CoRDA është studioja partnere e studios arkitekturore Ali Çiçek, studio e cila është projektuesi kryesor i mobilimit të brendshëm të hotelit.

Contact

Media and Public Relations Office

pr@epoka.edu.al

+355 4 22 32 086

Share