arrow

news

Assoc. Prof Dr Sokol Dervishi merr zyrtarisht titullin Venia Docendi nga Rektori i Universitetit tė Vjenės pėr Teknologji

May 13th, 2014

Assoc. Prof Dr Sokol Dervishi merr zyrtarisht titullin Venia Docendi nga Rektori i Universitetit tė Vjenės pėr Teknologji

Assoc. Prof Dr Sokol Dervishi merr zyrtarisht titullin Venia Docendi nga Rektori i Universitetit tė Vjenės pėr Teknologji

Assoc. Prof. Dr. Sokol Dervishi ka marrë zyrtarisht nga Rektori i Universitetit të Vjenës për Teknologji, titullin Venia Docenti dhe vendimin për të dhënë leksion dhe mbikëqyrur studentët e doktoratës në fushën e ndërtimit të fizikës, një titull që e vendos Assoc. Prof. Dr. Sokol Dervishin në Institutin e Shkencave arkitektonike.

Ky vendim është njohur nga Akti i Universitetit Austriak dhe Ligji Federal dhe mundëson që Assoc. Prof. Dr. Sokol Dervishi të mund të japë leksion dhe të mbikëqyrë tezën e doktoratës në Universitetin Teknik të Vjenës, dhe në të gjitha universitetet në Austri, BE, Shtetet e Bashkuara dhe Azi.

Assoc. Prof. Dr. Dervishi është autor i më shumë se 50 publikimeve në revista shkencore me faktor impakti (Renewable Energy, Solar Energy, IBPSA, Building Simulation) dhe konferenca ndërkombëtare. Ai ka marrë pjesë edhe si kërkues shkencor senior në projekte të ndryshme të Bashkimit Europian.

Contact

Media and Public Relations Office

pr@epoka.edu.al

+355 4 22 32 086

Share